Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтинява на фона на ограничителните мерки срещу COVID-19 в Китай

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто вероятностите за световното търсене на гориво се утежниха на фона на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Китай и капацитета за по-нататъшно повишение на лихвените проценти в Съединените щати и Европа.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,36 $, или 1,46%, до 91,48 $ за барел, откакто в петък нарастна с 4,1%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,44 $, или 1,66%, до 85,35 $ за баре, следвайки растеж от 3,9% миналата сесия.

Миналата седмица цените на петрола съвсем резервираха равнищата си от миналата седмица,  след като оповестеното от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, отпред с Русия, известни като формата ОПЕК+, минимално стесняване на добива бе обезщетено от локдауните в Китай – най-големият вносител на недопечен нефт в света.

Тази година търсенето на нефт в Китай може да се свие за първи път от две десетилетия насам, защото политиката на Пекин за нулево разпространяване на COVID-19 държи хората вкъщи по време на празници и понижава потреблението на гориво.

„ Продължителното наличие на насрещни ветрове от възобновените ограничаващи ограничения в Китай и по-нататъшното закъснение на световните стопански действия към момента провокира запаси по отношение на по-устойчив напредък “, разяснява Джун Ронг Йеп, пазарен пълководец в IG.

„ Общите негативи наподобява надвиват над позитивите “, сподели Йеп, добавяйки, че цената на суровия нефт Брент може да се насочи към 85 $ за барел.

Междувременно Европейската централна банка и Федералният запас са подготвени да усилят в допълнение лихвените проценти, с цел да се оправят с инфлацията, която може да увеличи цената на щатския $ по отношение на валутите и да направи деноминирания в долари нефт по-скъп за вложителите.

„ Притесненията за търсенето бяха съсредоточени върху въздействието на възходящите лихвени проценти за битка с инфлацията и политиката на Китай за нулева COVID-19 “, написа в записка анализаторът на Commonwealth Bank of Australia Вивек Дхар.

Въпреки това световните цени на петрола може да се възстановят към края на годината - чака се предлагането да се стегне още повече, когато ембаргото на Европейския съюз върху съветския нефт влезе в действие на 5 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР