Цените на петрола се понижиха в днешната азиатската търговия. Пазарите

...
Цените на петрола се понижиха в днешната азиатската търговия. Пазарите
Коментари Харесай

Петролът леко поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в днешната азиатската търговия. Пазарите са в очакване на голям брой макроикономически данни, както и на решения във връзка с лихвите от страна на Европейската централна банка и Управлението за федерален запас на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 6 цента до 90,58 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт изтри 2 цента до 87,27 $ за барел.

Котировките на сорта Брент доближиха границата от 90 $ за барел предходната седмица за първи път от 10 месеца, откакто Саудитска Арабия и Русия оповестиха, че ще удължат доброволните съкращения на доставките с общо 1,3 милиона барела дневно до края на годината.

Инвеститорите чакат данни за запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, които би трябвало да бъдат оповестени късно довечера. Очаква се запасите да са намалели с към 2 милиона барела през седмицата, приключваща на 8 септември, съгласно авансово изследване на Ройтерс.

Също по този начин Международната организация по енергетика (МАЕ) и Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) също ще разгласяват месечните си отчети тази седмица.

През август МАЕ намали прогнозата си напредък на търсенето на нефт следващата година - до 1 милион барела дневно, базирайки се на неподходящите макроикономически условия. Докладът на ОПЕК от предишния месец обаче резервира оценките за напредък на търсенето с 2,25 милиона барела дневно за 2024 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР