Цените на петрола се движат с леко повишение на фона

...
Цените на петрола се движат с леко повишение на фона
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха незначително след вчерашния рязък спад

Цените на петрола се движат с леко покачване на фона на продължаващите опасения към рецесията в Близкия изток след вчерашния им внезапен спад, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 18 цента или 0,2 на 100 до 76,30 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт регистрираха растеж с 0,1 на 100 или 6 цента до 70,83 $ за барел.

Вчера цената на контрактите се намали сред 3 и 4 на 100 поради внезапното понижение на цените от страна на най-големия експортьор Саудитска Арабия и увеличението на добива на ОПЕК.

" Рязкото понижаване на цените на Саудитска Арабия и увеличеното произвеждане на ОПЕК компенсираха опасенията за доставките, породени от ескалиращото геополитическо напрежение в Близкия изток “, сподели анализаторът на " СиЕмСи Маркетс " (CMC Markets) Леон Ли.

Относно войната в линията Газа израелската войска съобщи, че борбата й против " Хамас " ще бушува през цялата 2024 година, което провокира опасения измежду пазарните участници, че спорът може да прерасне в районна рецесия и да наруши доставките на нефт в Близкия изток.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Тел Авив късно през вчерашния ден, с цел да осведоми израелските чиновници за двудневните си диалози с арабските водачи по отношение на прекратяването на войната.

Проучване на Ройтерс в края на предходната седмица откри, че производството на нефт от ОПЕК се е нараснало през декември, а растежът на добивите в Ангола, Ирак и Нигерия компенсират продължаващите съкращения от Саудитска Арабия и други членове на по-широкия алианс ОПЕК+.

По-високото предложение накара Саудитска Арабия да понижи формалната продажна цена през февруари на своя водещ арабски лек недопечен нефт за Азия до най-ниското равнище от 27 месеца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР