Цените на петрола са стабилни в петък, след като ден

...
Цените на петрола са стабилни в петък, след като ден
Коментари Харесай

Петролът се стабилизира, Brent се търгува малко над 63 долара


Цените на петрола са постоянни в петък, откакто ден по-рано първо се намалиха, а след това си върнаха изгубените позиции.

Котировката на февруарския фючърс за петрола вид Brent на борсата в Лондон ICE Futures тази заран е на равнището от 63,38 $ за барел.

Цената на януарския контракт за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,22 $ – до 57,26 $ за барел.

При закриването в границите на предходната сесия петролът вид Brent нарастна с 1,39 % или 0,87 $ – до 63,31 $ за барел, а WTI се промени с 0,78 % - до 57,04 $ за барел.

Петролният пазар в четвъртък бе под въздействие на данните за нарастване на добива в Съединени американски щати. Повишението на цените се поддържа и от понижените доставки от находищата в Северно море, което е обвързвано с краткотрайното прекъсване на петролопровода Forties Pipeline System.

Докато запасите от нефт в развитите страни понижава до най-ниското равнище за последните две години, добивът в Съединени американски щати пораства и това може да докара до надвишаване на търсенето през 2018 година, показва от своя страна Международната организация за енергетика.

В същото време специалистите дефинират положението на петролния пазар като обикновено комплицирано към края на годината.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР