Увеличението на цената на електроенергията от 1 юли ще бъде

...
Увеличението на цената на електроенергията от 1 юли ще бъде
Коментари Харесай

Цената на тока скача с около 2% само, успокоява КЕВР

Увеличението на цената на електрическата енергия от 1 юли ще бъде към 2% и жителите не трябва да се тормозят. Това съобщи ръководителят на регулатора Иван Иванов на брифинг, който цели точно да спре спекулациите по тематиката.

Иванов акцентира, че по никакъв метод желае спекулациите да преобладават в медиите, а жителите да изпитват паника и терзания от бъдещето решение на КЕВР.

Иванов изясни, че към момента не може да се каже точния % на нарастване, защото инспекциите на заявките към момента не са приключими и специалистите в КЕВР вършат калкулации.

Във всеки случай нарастването от 2% ще е минимум от последните години - за съпоставяне, 2023 година това се е случило с 4.7%, а през 22 - 4.3%.

От АЕЦ Козлодуй са отдръпнали настояването си с по-високата цена , която провокира публично, а и политическо напрежение, и са внесли наново, само че ново заявление за идващия регулаторен интервал, като има съвсем цялостно съвпадане с миналогодишната поискана цена: 69.77 стотинки, а в този момент 69.14 стотинки.

Затова и Иван Иванов не вижда никакво съображение КЕВР да се произнася с решение за цена, друга от предходната при такава пренебрежимо дребна разлика.

С изказването си Иван Иванов смята тематиката за цената на тока от АЕЦ  " Козлодуй " за изчерпана.

Иванов увери и че КЕВР постоянно в своите решения регистрира публичния интерес, който е управителен за регулатора.
 ПП-ДБ: Няма да подкрепим държавно управление със остарелия модел на ръководство
ПП-ДБ: Няма да подкрепим държавно управление със остарелия модел на ръководство

Искаме чуване на министъра на енергетиката за цената на тока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР