Цените на петрола растат в сряда сутринта на фона на

...
Цените на петрола растат в сряда сутринта на фона на
Коментари Харесай

Петролът поскъпва. Спад на запасите в САЩ, намалели доставки от Канада

Цените на петрола порастват в сряда сутринта на фона на намалелите доставки по тръбопроводите от Канада към Съединени американски щати. А по този начин също и поради очакванията за продължение на пакта ОПЕК+ за редуциране на добива.

Стойността на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се повиши с $0,43 (0,69%) - до $63,06 за барел. При закриване на вчерашната сесия цената се е нараснала с $0,35 (0,56%) - до $62,57 за барел.

Фючърсните договори за американския пример WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,89 (1,57%) - до $57,72 за барел. Във вторник те нарастнаха с $0,41 (0,73%) - до $56,83 за барел.

През предходната седмица тръбопровода Keystone, чиято мощ е 590 хиляди барела в денонощие и който подава суровина за преработвателни фабрики в Съединени американски щати, бе спрян заради приключване на нефт. TransCanada Corp, която е оператор на петролопровода, заяви, че доставките по това оборудване ще бъдат по-малки с 85% през ноември.

Друг фактор, подкрепящ петролните цени, е спадът на запасите от суровината в Съединени американски щати.

По данни на Американския институт по петрола (API), през предходната седмица е са се понижили с 6,4 милиона барела до 455,4 милиона барала. Анализаторите предвидиха спад от 1,5 милиона барела.

По-късно през днешния ден ще излязат формалните данни на енергийното министерство на Съединени американски щати.

Върху динамичността на цените в малко и средносрочна вероятност мощно въздействие оказват упованията ОПЕК и другите участници в съглашението за редуциране на добива отвън картела да удължат неговото деяние до края на 2018 година.

Сухопътни войски своя преглед за 208 година капиталовата банка J.P. Morgan отбелязва, че петролните пазари ще отидат към баланс през идната година гуляй изискване, че пактът ОПЕК+ бъде удължен. В противоположен случай пазарът е застрашен от свръхпредлагане.

По прогноза на банката котировките за европейския Brent ще се търгуват средногодишно по $58 за барел следващата година, а тези за американския пример WTI - по 54,6 за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР