Цените на петрола показват умерен ръст по време търговията във

...
Цените на петрола показват умерен ръст по време търговията във
Коментари Харесай

Цената на петрола се възстановява от резкия вчерашен спад

Цените на петрола демонстрират сдържан растеж по време търговията във вторник сутринта след внезапен спад на сесията в понеделник. Инвеститорите не престават да наблюдават обстановката с ковид в Китай и паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати.

Юнските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:25 часа българско време се търгуват по $103,11 за барел, което е $0,79 по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. В понеделник тези контракти поевтиняха с $4,33 (4,1%) до $102,32 за барел.

Цената на юнските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската борса (NYMEX) към същия е 99,04 $ за барел, което е с 0,52 $ (1,04%) по-високо от крайната стойност на миналата сесия. В понеделник цената на тези контракти спадна с $3,53 (3,5%), до $98,54 за барел.

Петролът завърши търговията през вчерашния ден на най-ниското си равнище от две седмици на фона на продължаващите блокирания в Шанхай и други райони на Китай, които " съществено подкопават търсенето на бензин в страната ", сподели Маршал Стивс, анализатор в S&P Global Commodity Insights.

" Това демонстрира по какъв начин страховете от търсенето в Китай надвиват над опасенията по отношение на съветския експорт на нефт ", добави той.

Търсенето на гориво в света също може да пострада, в случай че международната стопанска система се забави на фона на стягане на паричната политика на Фед и други водещи централни банки в света, пробвайки се по този метод да овладеят растящата инфлация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР