Цените на петрола от еталонните световни мрак се покачват във

...
Цените на петрола от еталонните световни мрак се покачват във
Коментари Харесай

Цените на петрола отново растат

Цените на петрола от еталонните международни мрак се повишават във вторник сутринта. През предходната сесия те се понижаваха на фона на отслабването на интереса към рисковите активи и суровините, както и поради валутната рецесия в Турция.

Вниманието на пазарните участници се връща към факторите, способни да окажат въздействие върху динамичността на цените в краткосрочна вероятност, както и към положението на запасите в Съединени американски щати.

Днес при започване на търговията октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват с 20 цента - до $72,81 за барел. В понеделник тези договори поевтиняха с $0,20 - до $72,61 за барел.

Цената на американския пример WTI с доставка през септември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се повишава с $0,24 - до $67,44 за барел. В хода на вчерашната търговия те поевтиняха с $0,43 (0,64%) - до $67,20 за барел.

Запасите от нефт в Съединени американски щати, както се очакваше, се редуцират втора седмица подред. Прогнозата на специалистите, интервюирани от Bloomberg, е за нова намаляване през предходната седмица с към 2,5 млн. барела.

Влияние върху петролния пазар сега оказва на първо място рисковете, свързани с добива и доставките. А рецесията в Турция може да сдържа подема на цените, доколкото е обвързвана и с укрепването на $, означават анализаторите.

Те чакат опазване на високата волатилност на петролния пазар, обвързвана с запазващата се висока степен на геополитическо напрежение. Фактор в поддръжка на цените са опасенията за редуциране на доставките от Иран след влизането на американските наказания против Техеран при започване на ноември. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР