Цените на петрола надхвърлиха 100 долара, а акциите на борсите

...
Цените на петрола надхвърлиха 100 долара, а акциите на борсите
Коментари Харесай

След атаката срещу Украйна: Борсите се сринаха, петролът поскъпна рекордно

Цените на петрола надвишиха 100 $, а акциите на тържищата по света се сринаха, оповестява БГНЕС.

Това се случи, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи започването на война против Украйна под названието " специфична военна интервенция в Донбас ".

Борсите търпят срив от началото на тази седмица, откакто в понеделник Москва призна за самостоятелни два разколнически района в Източна Украйна - Донецк и Луганск, а след това изпрати и " миротворци " в тях.

Петролът нарастна доста. Брент се движеше на равнища от 100 $ за барел - стойност, невиждана от септември 2014 година Златото и японската йена, определяни като " сигурни убежища за вложителите ", скочиха фрапантно.

Доларът се увеличи с над 6% по отношение на рублата, която в последните седмици се срина поради опасенията от глобите върху съветската стопанска система.

На фондовите пазари Хонконг, Сидни, Мумбай и Сеул акциите паднаха с повече от 3%, а в Токио, Сингапур, Тайпе и Уелингтън спаднаха с над 2%. Големи загуби имаше и в Шанхай, Манила, Джакарта и Банкок.

Това е нова рецесия на фона на битката на международните държавни управления да овладеят огромната инфлация, подхранвана от търсенето след отпадането на рестриктивните мерки, въведени поради Коронавирус пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР