Цените на петрола може да достигнат средно 135 долара за

...
Цените на петрола може да достигнат средно 135 долара за
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Светът ще се изправи пред най-големите сътресения в енергийните доставки

Цените на петрола може да доближат приблизително 135 $ за барел тази година. Светът евентуално ще се изправи пред " най-големите разтърсвания в енергийните доставки до момента ". Това предвижда банката Goldman Sachs.

Инвестиционната банка доста увеличи прогнозите си за цените на петрола за 2022 и 2023 година Goldman предвижда цена на петрола от сорта Brent приблизително 135 $ за барел тази година, по отношение на предстоящите по-рано 98 $. Прогнозата за 2023 година в този момент е 115 $ за барел за Brent, в съпоставяне със 105 $ преди.

Още преди седмица доста купувачи, търговци започнаха да заобикалят покупките на съветски нефт. Това към този момент стартира да се отразява на пазарните салда.

Повече от половината товари през март от Русия може да останат непродадени, което може да значи 3 милиона барела дневно съветски морски недопечен суров и нефтопродукти отвън пазара този месец.

Това ще е измежду най-големите спирания на доставките на нефт за един месец след Втората международна война, съгласно анализаторите на Goldman Sachs.

" Справянето с подобен потрес в предлагането ще изисква стратегически запаси и по-високи цени, понижаване на потреблението ", споделят от Goldman Sachs.

Миналата седмица цените петрола бяха под 100 $ за барел.

Седмица по-късно петролът към този момент надмина прогнозата на Goldman за повишаване до 115 $ през идващия месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР