Цените на ориза в света достигнаха 12-месечен връх. Това сочи

...
Цените на ориза в света достигнаха 12-месечен връх. Това сочи
Коментари Харесай

Цените на ориза в света достигнаха 12-месечен връх

Цените на ориза в света доближиха 12-месечен връх. Това сочи показателят на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO).

Постепенното повишаване на културата, която е обичайната храна за милиарди хора, най-много в Азия, продължава към този момент пети следващ месец, демонстрират данните за май, оповестени предходната седмица. Експертите са единомислещи, че оризът може да е идната храна, чиято цена ще продължи непрестанно да нараства.

Производство на ориз към момента е задоволително и международните ресурси са повече от задоволителни, означават специалисти. Поскъпването на пшеницата обаче и като цяло по-високите разноски в селското стопанство може да създадат значимо да се наблюдават и цените на ориза, оповестява CNBC.

Много храни - от пшеница и други зърнени култури до месо и масла, нарастнаха до рекордни нива поради редица фактори, в това число по-високите цени на торовете и силата през последната година, както и войната в Украйна. Освен това бяха наложени забрани върху износа в Индия - на пшеница, в Индонезия - на палмово масло, а от Украйна към този момент мъчно идват пшеница, овес, захар, слънчоглед, царевица и други храни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР