Цените на няма да имат съществена промяна до края на

...
Цените на няма да имат съществена промяна до края на
Коментари Харесай

Прогноза: Без промяна в цените на горивата до края на лятото

Цените на няма да имат основна смяна до края на лятото. В момента литър бензин се продава приблизително за 2,11 лева, а дизелът коства 2,10 лева за литър. Вероятно тези цени ще се задържат и през идващите месеци, сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев, представен от.
В момента цената на бензина е с над 25%, или с 43 ст. за литър по-висока по отношение на предходната година по това време. При дизела нарастването на цената за година е с 22% или, с 38 ст. Причината за това е, че при започване на юни предходната година потреблението на горива в целия свят беше свито поради ограниченията против разпространяването на COVID-19 и петролът беше рекордно на ниска цена. Постепенното повишаване на цените на горивата, което стартира от началото на годината, е закономерно и се дължи на раздвижването на стопанските системи по света и на отпадането на ограничаващите ограничения.
 За цените на горивата: Цените са интернационалните, а някак джобът ни е български За цените на горивата: Цените са интернационалните, а някак джобът ни е български
Нормално е – по този начин ръководителят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев разяснява междинното нарастване н...
Котировките на петрола на интернационалните пазари се дефинират от доста фактори. Един от тях е повишеното ползване на горива през последните месеци, което докара до стесняване на запасите от горива в Съединени американски щати. Cпopeд Живодар Терзиев cлeд кaтo цената на бapeл нефт дocтигнa нивa oт 69-70 дoлapa нa мeждyнapoднитe пaзapи, aвтoмaтичнo тoвa щe oтключи пpeдлaгaнeтo и щe зaпoчнaт дa cе дoбивaт пo-гoлeми кoличecтвa. Toвa oт cвoя cтpaнa би cлeдвaлo дa ypaвнoвecи пaзapa, кoмeнтиpa oщe Tepзиeв. Именно по тази причина той не чака да има основни промени в цените на горивата по бензиностанциите през идващите месеци.
Ако цените на горивата фактически останат без смяна през най-горещите летни месеци юли и август, с цел да отидем с кола на бензин от София до морето ще би трябвало да дадем към 170 лева при междинен разход от 8 литра на 100 км., демонстрират калкулации на “ ” на база данни за цените на горивата по бензиностанциите. Разходът ни за гориво ще бъде с към 30 лева по-голям по отношение на лятото на предходната година. Но по отношение на 2019 година, когато в света към момента нямаше COVID-19, пътят от столицата до морето ще ни излезе с към 10 лева по-малко.
Живодар Терзиев разяснява и основаването на Държавна петролна компания, която да има своя верига бензиностанции. Година след оповестяване на концепцията има назначени единствено шефове и няколко чиновници в тази компания, сподели Живодар Терзиев. Имaxмe paзгoвop cъc cлyжeбнoтo пpaвитeлcтвo, нe виждaм cepиoзнo нaмepeния концепцията за тази компания дa бъдe paзвивaна, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР