Цените на колите втора ръка са се повишили с около

...
Цените на колите втора ръка са се повишили с около
Коментари Харесай

С 30% са скочили цените на автомобилите втора ръка


Цените на колите втора употреба са се повишили с към 30% през последната година и ще продължат да порастват, предвижда пред БНР Любомир Доросиев от Асоциацията на вносителите на коли втора употреба.

" Това може да ги приближи даже и до съвсем новите ", предвижда Доросиев. Той е безапелационен, че българинът дава желание на колите от тъй наречените второстепенен пазар.

" Оттук нататък и тази година цените на колите чакам да се задържат в същия порядък, т.е. с по-високи цени ", счита Доросиев. Той се базира на данните, че за 2022г. у нас са регистрирани към 30 хиляди нови коли и 260 хиляди втора ръка.

" Изоставането на България от новите регулации и неналичието на държавна политика са измежду аргументите българинът да не купува нови коли. Около 33 хиляди нови коли са били продадени през 2022 година, като това е надалеч от статистиката от предковидната 2019-та, когато са били продадени към 43 хиляди автомобила ", отбелязва Александър Костадинов от Асоциацията на вносителите на нови коли. По думите му в никакъв случай до момента цените на новите коли не са били толкоз покрай цените на малко използвани коли.

" Следствието от това, несъмнено, ще е, че цените на използваните коли доста се покачиха. Ние се надяваме, че тази година ще е положителна, само че без упования, че могат да се случат чудеса ", добави Костадинов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР