Цените на храните достигнаха исторически максимум през февруари, отбелязвайки ръст

...
Цените на храните достигнаха исторически максимум през февруари, отбелязвайки ръст
Коментари Харесай

Цените на храните достигнаха исторически максимум през февруари | Данните са на ФАО

Цените на храните доближиха исторически най-много през февруари, отбелязвайки растеж от 24,1 % в съпоставяне със същият интервал на предходната година, заради скок в цената на растителните масла и млечните артикули. Това заяви Ройтерс, цитирайки данни на Организацията по издръжка и земеделие (ФАО - FAO) на Организация на обединените нации.

Индексът на цените на храните на организацията, който наблюдава най-търгуваните в международен мащаб хранителни артикули, възлиза приблизително 140,7 пункта през февруари против преразгледаните надолу 135,4 пункта през януари. Прогнозните януарски стойности бяха 135,7 пункта.

По-високите цени на храните способстваха за по-силният скок на инфлацията, до момента в който стопанските системи се възвръщат от рецесията, провокирана от пандемията от ковид. ФАО предизвести, че по-високите разноски излагат на риск по-бедното население в страните, разчитащи на импорт.

Базираната в Рим организация също разгласява първите си прогнози за производството на зърнени култури през 2022 година Очаква се световното произвеждане на пшеница да нарасне до 790 милиона тона от 775,4 милиона през 2021 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР