Цените на горивата в селищата в Монтанско остават различни, въпреки

...
Цените на горивата в селищата в Монтанско остават различни, въпреки
Коментари Харесай

Къде излиза по-евтино да заредим гориво

Цените на горивата в селищата в Монтанско остават разнообразни, макар понижението в международен мащаб и стабилизирането на пазара в последните месеци, откри репортерско изследване на Българска телеграфна агенция.
 
В Монтана и Лом, където има бензиностанции на " Лукойл ", цените са към 2,50 за литър дизел, 2,60 за литър бензин и 0,86 за авгогаз. В по-малките селища обаче няма бензиностанции на огромните вериги и там цените се движат с 15-20 стотинки нагоре спрямо тези в градовете – 2,70 дизел, 2,80 бензин и 1,00 автогаз.

В някои селища цените не са променяни от месеци макар спада на котировките на международните пазари.
 
За да избегнат високите цени, хора от селата постоянно пътуват до градовете, с цел да заредят, а при потребност зареждат на село дребни количества.

Какво се случва с цените на горивата

Пътуване от Монтана до София излиза най-евтино, в случай че водачът зареди в Монтана или Лом, а в случай че зареди в курорта " Вършец ", то той ще даде за път до столицата повече пари, въпреки дистанцията да е по-малко.
 istock istock
Много водачи от района карат с най-евтиното гориво - газта, и постоянно пред колонките на бензиностанциите в Монтана и Лом се образуват опашки от чакащи да изпълнят бутилките в колите. Тези водачи споделят, че пътешестване Монтана-София и назад през прохода Петрохан им коства 15-20 лв..
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР