Цените на Газпром са едни от най-високите в Европа. Който

...
Цените на Газпром са едни от най-високите в Европа. Който
Коментари Харесай

Георги Ганев: Руският газ е най-скъпият в Европа. Който не вярва, да пита Орбан

„ Цените на Газпром са едни от най-високите в Европа. Който не има вяра, да пита Орбан, който допреди няколко месеца беше доста удовлетворен, че единствен е останал на съветска газ, само че сега Унгария заплаща най-скъпият газ в Европа “, уточни той.

 

„ В рубли руснаците могат да ни подават газ на по-ниска цена, само че не трябва да забравяме, че с руснаците нищо не е гратис и ще се изиска нещо от България. От 15 години ние сме троянския кон на Русия, знаете къде. Война е - ще се изискат неща от нас против газ. Няма да има никакви взаимни отстъпки. От България ще се изиска да служи на съветските ползи в този боен спор “, добави икономистът.

 

В ефира на Нова телевизия Ганев кръстоса шпаги с Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ по отношение на желанието на служебното държавно управление да възобнови договарянията с „ Газпром “. Във връзка със слотовете за разтоварването на 7-те танкера с полутечен газа от Съединени американски щати Георги Ганев съобщи, че съгласно гръцкия министър председател слотове в Ревитуса е имало, а служебното държавно управление преднамерено е излъгало и се е забавило да резервира потенциал.

 

„ Кому да имаме вяра – на служебния кабинет, който лъже от началото? “, попита той.

 

От своя страна Ваня Григорова поддържа държавното управление и отговори на Ганев, че слотовете били от дълго време резервирани, което сподели през вчерашния ден министърът на енергетиката Росен Христов.

 

„ Отдавна всички
слотове са резервирани, макар че на 4 август гърците оповестиха, че има уголемение на терминала в Ревитуса “, изясни тя.

 

Двамата специалисти се скараха и по какъв начин тъкмо се заплаща за съветския газ и дали това става в рубли.

 

„ Държавите не заплащат, а заплащат фирмите “, отговори му Григорова.

 

„ Ако пратим пари в доларовата сметка, а те след една седмица ги превалутират, то това ще е закъснение на заплащането и може да ни спрат газа “, изясни Ганев.

 

„ Това е агитация и операция, която би трябвало да бъде прекъсната “, настоя Григорова и добави, че истината е, че не се заплаща в рубли.

 

„ Руската страна отхвърля да признае заплащане, до момента в който не получи рубли “, акцентира още веднъж Георги Ганев.

 

„ Европейски Съюз сподели, че тази процедура не опонира на глобите “, отвърна му икономистът на КТ „ Подкрепа “.

 

Така лютият спор сред двамата специалисти се трансферира и върху инфлацията, приходите и разноските на хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР