Цените на двата основни сорта петрол във вторник стартират с

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник стартират с
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават след вчерашния скок

Цените на двата съществени сорта нефт във вторник започват с намаляване, след мощния растеж ден по-рано. Участниците на пазара правят оценка вероятните последици от въоръжения спор сред Израел и палестинската формация Хамас.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures съставлява 87,75 $ за барел, което е с 0,4 $ (0,45 %) под цената при затваряне на предходната сесия. В понеделник цената по договорите за този вид се усили с 3,57 $ или с 4,2 % до 88,15 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) поевтиняват с 0,46 $ или с 0,53% до 85,92 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се увеличи с 3,59 $ или с 4,3 % до най-високото равнище от 3 октомври от 86,38 $ за барел.

По думите на мениджъра на отдела за интернационалните проучвания и разбори към Schneider Electric Роби Фрейзър, близкоизточния спор не оказва директно въздействие върху предлагането и търсенето на петролния пазар.

„ Добивът на нефт в Израел и бранша Газа – на контролируемата от Хамас палестинска територия, в действителност е нулев. Търсенето на нефтопродукти в намиращият се в непосредствена непосредственост район е незадоволително, с цел да провокира смяна на международната пазарна обстановка “, цитират от MarketWatch думите на специалиста.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР