Цените на двата основни сорта петрол във вторник се понижават

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник се понижават
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо във вторник

Цените на двата съществени сорта нефт във вторник се намаляват в очакване на данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати. Във вторник се чака публикуването на данните от Американския институт за нефт (API), а в сряда – на Агенцията за енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на страната. Според Trading Economics, упованията на търговците са за спад на запасите от нефт приблизително с 1,65 млн. барела.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 92,83 $ за барел, което е спад с 0,46 $ или 0,49 % по отношение на цената при затваряне на предходната търговия. В понеделник цената по тези контракти се увеличи с 0,02 $ до 93,29 $ за барел.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) понижават до 89,24 $ за барел, което е спад с 0,44 $ или 0,49 % спрямо предходната сесия. Предишната търговия затвори при цена от 89,68 $ за барел при регистрирано покачване от 0,39 % или 0,35 $.

Наблюдателите означават, че въздействие върху пазара оказва несигурността във връзка с търсенето, откакто Федералният запас остави лихвата на най-високото равнище от 22 години насам – 5,25-5,5% годишно, давайки да се разбере, че през тази година разчита на още едно покачване.  

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР