Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в средата на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия на 10 януари 2024 година се покачват, което в частност се свързва с данните от отчета на Американския институт за нефт (API) за запасите от горива в Съединени американски щати. По оценка на API запасите от нефт в страната за седмицата, завършваща на 5 януари са спаднали с 5,215 млн.барела.

Официалните данни на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати ще бъдат оповестени по-късно денем.

Стойността на мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures  към издание на данните пораства с 0,27 $ (0,35 %) до 77,86 $ за барел. Договорите за този вид във вторник нарастнаха с 1,47 $ или с 1,9 % до 77,59 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) за февруари се усилват до 72,54 $ за барел – плюс 0,30 $ или 0,42 %.   При затваряне на търговията във вторник цената по договорите за този вид се увеличи с 1,47 $ или  2% до 72,24 $ за барел.

Ситуацията в Червено море и в частност продължаващите офанзиви на хусите  и в сряда е в поддръжка на цените. Междувременно, анализаторите ускоряват опасенията си за задълбочаване и разширение на спора, поради който транспортните компании търсят обиколни направления.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР