Цените на двата основни сорта петрол в петък, 19 април

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък, 19 април
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават в края на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в петък, 19 април се покачват след офанзивата на Израел против иранския град Исфахан. Новината предизвика нови опасения от разгръщане на спора в Близкия изток и ограничение на доставките на нефт от района.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 88,38 $ за барел, което е покачване с  1,27 $ (1,46%)  по отношение на търговията ден по-рано. В четвъртък договорите за този вид поевтиняха с 0,18 $ (0,2%) до 87,11 $ за барел.

Фючърсите за месец май за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 83,93 $ за барел  - нарастване с 1,20 $ (1,45%). При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се усили с незначителните 0,04 $ (0,1%) до 82,73 $ за барел.

Атаката против Исфахан е била осъществена посредством дронове, които са били прихванати от противовъздушната защита на Иран, по данни на Al Mayadeen, базирайки се на представители на Иранската галактическа организация. Дроновете са били прихванати наоколо до военна база на север от града, излиза наяве от известия на интернационалните организации. Израелската офанзива е в отговор на нападението от страна на Иран преди седмица.  

Пазарът се тормози от все по-ясно очертаващите се опасности, касаещи доставките на нефт. Само допреди ден настроенията бяха за игнориране на този спор.  В ранните часове опасенията още веднъж са налице, както и вероятността за утешение, поради доста мощния растеж при отварянето на пазара и наблюдаващото се изменение в посока надолу.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР