Цените на двата основни сорта петрол спадат, след като по-рано

...
Цените на двата основни сорта петрол спадат, след като по-рано
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават след вчерашния значителен скок

Цените на двата съществени сорта нефт спадат, откакто по-рано денем стигнаха най-високите си стойности за последните месеци, сочат данните от търговията. Повишението освен това се задържа цели два дни.

Стойността на юлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 68,43 $ за барел, което е спад с 1,03 $ или с 1,48%.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI за юни на нюйоркската борса NYMEX се намаляват до 65,20 $ за барел – спад с 1,07 $ или с 1,64 %.

По-рано по време на търговията цената на двата контракта нарастна, като Brent доближи до 70,19 $ за барел за пръв път от средата на месец март.

Цената от 70 $ се приема като психическа преграда за този вид, а превъзмогването й значи, че на пазара се е случило доста значимо събитие, означават наблюдаващите на пазара. Предвид това специалистите считат, че не постигането, а задържането на такава цена значи, че на пазара се е случило доста значимо събитие.

Подкрепа на пазара оказаха упованията за интензивен растеж на търсенето в Съединени американски щати поради смекчаването на рестриктивните мерки в доста щати през тази седмица, означават наблюдаващите на пазара. В същото време обаче задържащ фактор за този растеж се оказва пандемията и бавната имунизация в доста райони в света. Разпространението на ковид в доста от районите в света не прекъсва. Експертите показват и различен фактор, оказващ въздействие върху цените – безпокойството от повишението на инфлацията в Съединени американски щати. Както означават анализаторите от HIS Markit инфлацията може да съставлява проблем, в случай че Федералният запас на Съединени американски щати не промени паричната си политика.

В частност високият риск на заболеваемостта от ковид в Индия и Япония продължава да основава риска за търсенето на нефт.

Експертите считат, че оттук насетне пазарът ще е в огромна взаимозависимост и от реакциите на ОПЕК и ОПЕК+.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР