Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се понижават
Коментари Харесай

Петролът в четвъртък се срина с 3,7 %, спадът продължава и в петък


Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се намаляват в петък след внезапния спад ден по-рано, което се дължи на данните за равнището на комерсиалните ресурси от горива в Съединени американски щати.

Негативно върху пазара се оказва известието за това, че Съединени американски щати готвят въвеждане на вносни мита върху мексиканските артикули. Нарастването на напрежението в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и други страни може да се отрази отрицателно на темповете на повишаване на световната стопанска система, а вследствие и ще докара до спад на търсенето на горива в света.

„ На 10 юни Съединени американски щати вкарват мита от 5 % върху всички артикули от Мексико, до тогава, до момента в който потокът от противозаконни емигранти приближаващ от Мексико към страната ни не спре “, съобщи американският президент Доналд Тръмп. Той означи, че митата ще се усилват до тогава, до момента в който казусът с незаконната имиграция не бъде решен. След като потокът от противозаконни емигранти се приключи, митата ще бъдат анулирани, посочи президентът.

Фючърсът за юли за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран поевтинява с 0,88 $ или с 1,32 % - до 65,99 $ за барел. В четвъртък цената спадна с 2,58 $ или с 3,71 % и при затварянето бе на равнище от 66,87 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) спада с 0,60 $, или 1,06 % - до 55,99 $ за барел. В предходната сесия цената се срина с 2,22 $ или с 3,77 % и приключи деня при равнище от 56,59 $ за барел.

Влияние върху пазара оказаха и данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати. Според данните на министерство на енергетиката на страната за предходната седмица запасите от нефт са спаднали с 282 хиляди барела. Запасите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваният на NYMEX нефт през предходната седмица са се намалили с 16 хиляди барела. Добивът на нефт в Съединени американски щати е повишен със 100 хиляди барела дневно до 12,3 млн. барела. Съответно запасите от бензин през предходната седмица се усилват с 2,2 млн. барела, а на дестилати – понижават с 1,62 млн. барела.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР