Цените на двата основни сорта петрол преминаха през сериозни колебания.

...
Цените на двата основни сорта петрол преминаха през сериозни колебания.
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха надолу

Цените на двата съществени сорта нефт минаха през съществени съмнения. През цялата сесия се редуваха интервали на скокове и спад на цените. Малко преди затварянето на търговията още веднъж бе следен скок и следващ растеж.

Фючърсите за месец март за петрола вид Brent на борсата ICE Futures се котират на цена от 84,09 $ за барел, понижавайки се с 0,58 $ или с 0,69 % по отношение на цената при затварянето на предходната търговия. По-рано Brent трансферира равнището от 85 $ за барел.

Февруарските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се намаляват до 81,76 $ за барел – с 0,84 $ или с 1,02 %. По-рано в границите на търговията вид WTI се увеличи до 82,86 $ за барел.

Участниците на пазара към момента правят оценка данните за спада на комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица с 4,6 млн. барела, както и понижаването на добива – със 100 хиляди барела дневно до 11,7 млн. барела дневно. Както и на придвижването на цената на $.

Водещ фактор обаче остава несигурността във връзка с вероятностите за търсенето на нефт поради бързото разпространяване в света на варианта на ковид „ омикрон “. Затова пазарите още занапред са в очакване на съвещанието на ОПЕК+, което би трябвало да се организира при започване на месец февруари. Въпреки мощната волативност, специалистите считат, че петролът по-скоро се намира в интервал на резистентност и предсказват равнище от 80-90 $ за барел за вид WTI
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР