Цените на двата основни сорта петрол демонстрират силен ръст в

...
Цените на двата основни сорта петрол демонстрират силен ръст в
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след вчерашното отстъпление

Цените на двата съществени сорта нефт показват мощен растеж в границите на утринната търговия, след спада до минимума при сесията в четвъртък до най-ниските равнища за последните две седмици.

Цената на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва до 89,31 $ за барел – плюс 1,38 $ или 1,57% все още на издание. В четвъртък договорите се намалиха със забележителните 2,2 $ или с 2,4% до 87,93 $ за барел.

Котировката на фючърсите за декември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX)  пораства до 84,53 $ за барел – плюс 1,32 $ или с 1,59% към издание на данните.  При затваряне на търговията в четвъртък цената по тези контракти понижа с 2,28 $ или с 2,6% до 83,21 $ за барел.

Както и преди пазарът следи деликатно развиването на събитията в Близкия Изток. Израел до момента към момента изчаква и не подхваща наземна интервенция в бранша Газа, само че продължава да нанася въздушни удари по позициите на групировката ХАМАС и прави интервенции на палестинските територии на Западния бряг на Йордан.

Фундаменталните фактори на пазара на нефт отстъпват пред рисковете от война, отбелязва пазарният наблюдаващ Фил Флин от Price Futures Group.

От Trading Economics означават, че през вчерашния ден вечерта министерство на търговията на САШ в четвъртък заяви, че американската стопанска система през юли-септември се е нараснала с 4,9%. Това са най-високите темпове на растеж от четвъртото тримесечие на 2021 година при прогноза за растеж от 4,3%.

Тези мощни данни може да станат причини в интерес на повишението на лихвата от Федералния запас, само че надали ще повлияят на решението на идното съвещание, което се чака през идната седмица, разясняват наблюдаващи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР