Цените на чадъри и шезлонги остават по 5 леваВодните атракции

...
Цените на чадъри и шезлонги остават по 5 леваВодните атракции
Коментари Харесай

Откриват сезона във Варна на 24-ти май

Цените на чадъри и шезлонги остават по 5 лв.


Водните атракции ще стартират работа през юни


Официалното разкриване на плажния сезон във Варна ще бъде на 24 май. Дотогава линиите ще бъдат изравнени и почистени с машини, изясни пред “Труд ” Андрей Василев, търговски шеф на фирма-концесионер, която стопанисва плажа в морската столица. От празничния Ден на славянската книжовност и просвета по вишките ще стартират наряди първите спасители. Докато морето още е студено, за сигурността на подранилите летовници ще се грижат обходни двойки. Ще бъдат открити и медицинските пунктове на пясъка. Добрата вест е, че през това лято сянката на плажа няма да нараства. Наемът на чадър остава 5 лв., увери Василев. Също толкоз костват шезлонгът и водното колело. Очаква се през юни да проработят и водните атракции на Трета буна – уейкборд парка и неповторимия за родното Черноморие блоб, който изстрелва в морето смелчаци над 14 година Преди тях ще отвори обичаната на децата и най-евтина водна атракция – Ролбата. Билетчето за втурване по водната пързалка е 2 лв..
 Цацата остава най-евтиното предложение за ядене, наред с пържените картофи в крайморските клопки и през това лято. Цацата остава най-евтиното предложение за ядене, наред с пържените картофи в крайморските клопки и през това лято.
Плажните заведения във Варна откриха сезона с по-висока цена на най-тачената национална риба – цацата. Порцията коства от 4 до 5 лв., до момента в който предходната година се харчеше за 3,50 лева В по-елитните заведения за хранене в града и на Златни пясъци дребната трицона въобще отсъства от менютата. Кръчмарите оферират сафрида на миналогодишните цени от 8-10 лева, само че се оплакват, че клиентите рядко поръчват, тъй като е турски и гръцки. Първите пасажи край Варна риболовците чакат в края на май, само че прогнозите са, че цената ще е прекомерно солена за кръчмите и порцията прясна риба за малко ще удари 11-12 лева – двойно колкото свинска пържола. Сафрид съвсем липсва и в Балчик, където трицоната също е заковала цена от 5 лева Богатите на витамин С и желязо миди, които оказват помощ при висок холестерол и гонят депресията, се оферират в Белия град за 7 лв. порцията. Във варненските заведения край брега мидената салата коства 6 лева, а ястията – от 7 до 10 лева Огромни вариации има в цените на чернокопа, който също е импорт – от 9 до 15 лева Порция ципура коства 14-15 лева, а лаврак – от 15 до 18 лева Калканът по заведенията за хранене потегля от 25 лева и стига до рекордните 45 лева, с които си съперничи с млечното телешко и еленското бон филе, предлагано в изискани крайбрежни заведения за хранене. До 15-ти юни обаче свеж калкан няма да можете да пробвате, тъй като уловът му е неразрешен. За сметка на това през тази година са увеличени квотите за улов на вкусната риба с една трета и през лятото заведенията ще оферират повече одеве уловена такава.

Вкусната рибена супа остава на остарялата цена от 3-4,50 лева Евтина опция са кебапчетата с пържени картофи. Цените им са като предходната година – от 1,20 до 1,80 лева за кебапче и 2,50-4 лева за порция картофки. Така изобилен обяд, полят с халба бира за 2,50-2,80 лева може да излезе и малко под десетачка. На Златни пясъци обаче сметката ще е друга, тъй като там най-евтините кюфтета и кебапчета на уличните щандове се оферират по 2 лв., а шотовете и наливната бира вървят по 4 лв..

В Слънчев бряг


Нито един народен представител не е почивал в станцията на Министерски съвет


Нито един народен представител не е отмарял предишното лято в Станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг. Тя въпреки всичко се е пукала по шевовете, само че в нея са карали отпуска си служители от министерствата, данъчни, шефове на учебни заведения и елементарни хора.

Народните избраници вървят или в чужбина, или избират станцията в “Константин и Елена ”. “Хората идват на драго сърце тук, тъй като е единственото безшумно, озеленено и умерено място в курорта ”, обясниха туроператори.

Цените не са вдигани от години, преди всяко лято тече опреснителен ремонт, а във всеки апартамент има чисто нови хладилници и плазмени тв приемници. Кебапчетата пък още вървят по 1,20 лева

В Бургас


Капаните към този момент са цялостни, работят до среднощ


Най-евтини са бирата и пържените картофи

Мария Кехайова,
ТРУД, Бургас
 Капаните в Бургас към този момент работят с цялостна мощ. Капаните в Бургас към този момент работят с цялостна мощ.
Още преди сезона, клопките по плажа в Бургас са цялостни с гости. По обяд всички заведения врят и кипят от цаца, рибени и шкембе чорби, бира и ракийка. Екстра е неповторимата панорама към морската простор. Въпреки, че градът още не е цялостен с туристи, в градинки и улички, заработиха и “градските клопки ”. Те си нямат море, само че локалните ги избират в жегата, а постоянно се забавляват в тях и до среднощ.

Най-народни и евтини сега са цените на цацата, пържените картофки и бирата. 2 лв. е порцията цаца, толкоз са и картофките – в случай че са по 100 грама. Пържените скариди костват 4.50 лева, бялата риба пане – 6,50 лева, а попчета – 5,50 лева порцията. Чесновите рапани също вървят по 5,50 лева, а 180 грама цаца към този момент си е 3,99 лв.. Шопската салата е 3,60 лв., а варените картофи с лук 2,20 лева

Който избира мариновата скумрия ще би трябвало да заплати по 3,20 лева за порция. Толкова коства и 100 гр сельодка. Скумрия на скара е 5. 50 лв., пържените калмари вървят по 9,50 лв. и поставят в джоба даже чернокопа на скара, който коства 8 лв. за 200 грама. 2,50 – 2,90 лева вървят рибената чорба и шкембето. Ракията за 50 грама варира при цени от 1,50 лв. до 3 лв.. Малката наливна бира коства 1,60 лева, а 2 лева е огромната.

От това лято Бургас ще има Синя и Зелена зона за паркиране. Таксите и за двете зони са левче на час, разликата е в работното време. Синята зона работи от понеделник до петък, от 9 до 19 часа, а Зелената зона – от понеделник до неделя, от 11 до 20 часа. В града можете да наемете колело против 2 лев на час, оферират се и електрически колела.

До Света Анастасия


С катамаран против 12 лв.


 02-anastasia Пътуването до остров „ Света Анастасия ” с 18-метровия общински катамаран „ Анастасия ” коства 10 лв. до 31-ви май, а през лятото – 12 лв.. За възпитаници и пенсионери цената е 10 лв. и 9 лв. през първия и втория интервал. Пътуването продължава 30 минути. Корабът разполага със 72 места в закрития салон и две места за инвалидни колички. Има бар за кафе и студени питиета, плазмен екран и аудио система, интерком система за връзка сред пътнически салон и кабината за ръководство. На откритата палуба са обособени 28 спомагателни места.

Регулации

Паркирате против лев за час


До края на май подранилите туристи във Варна още веднъж ще стигат с кола съвсем до плажа, само че по-късно ще би трябвало да подготвят пари и за паркиране, защото улиците в целия център и близката до варненските плажове Гръцка махала стават Синя зона. Цената за час ще е левче. Все отново има безвъзмездна опция в построения предходната година голям паркинг до Трета буна, откъдето елементарно се стига до градските линии. Входът с кола до плажа в Албена, който за 20-и път е притежател на “Син байрак ”, обаче ще е безценен. По 20 лева за денонощие ще броят решилите да оставят возилото си в така наречен зелена зона в комплекса. По-евтин вид е да паркират до Автогарата за 5 лева и да стигнат с електробус гратис до плажа. На Златни пясъци, където “паякът ” прибира по 70 лева, няма такава екстра. Пристигащите с коли летовници би трябвало да подготвят от 10 до 20 лева дневно за паркинг. До края на май в курорта има преференциални предложения за почивка – от 25 лева с нощувка и закуска, до 40-45 лева за ол инклузив дневно. До края на юни преференциални са цените и в базата на властта – резиденция “Евксиноград ” 120 лева След 1 юли цените скачат с 50 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР