Цените на бензина и газта в Канада продължават да растат

...
Цените на бензина и газта в Канада продължават да растат
Коментари Харесай

Цените на бензина и на газта в Канада растат още 

Цените на бензина и газта в Канада не престават да порастват още.

Газта в Монреал на бензиностанциите за литър тук-там надвишава 2 $.

Според Канадската автомобилна асоциация (CAA-Quebec) реалистичната цена е 1,96 $.

Средната цена на газта за литър доближи най-високите си стойности за всички времена в Канада, а повода за това е продължаващата война в Украйна, оказваща голям напън върху петролния пазар.

В сряда цената на бенчмарк West Texas Intermediate беше 110,36 щатски $, което е спад с близо 11% по отношение на търговията от предходния ден.

Анализаторът на GasBuddy.com Патрик де Хаан съобщи, че по-ниските цени на суровия нефт са добра вест за водачите.

Спадът на цената обаче няма да повлияе незабавно на потребителите, тъй като процесът е по-бавен. Необходимо е първо бензиностанциите да изчерпат количествата гориво, които са заредили на висока цена. Така, че чака още известно време даже цените на горивата да се повишават.

Данните на Natural Resources Canada демонстрират, че междинната цена на дребно на бензина в сряда е била 1,87 $ за литър. В елементи от Британска Колумбия, в това число Ванкувър, цените надвишиха 2 $ за литър тази седмица.

Сайтът за прогнозиране на цените на бензина GasWizard.ca предвижда, че Монреал и Квебек Сити ще преодолеят прага от 2 $ за литър още в четвъртък, до момента в който на доста места в Онтарио могат да видят цени на газа до 1,90 $ за литър.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР