Ценен съвет какво трябва да направи България, за да приемем

...
Ценен съвет какво трябва да направи България, за да приемем
Коментари Харесай

Николай Василев гневен за еврото, даде ценен съвет

Ценен съвет какво би трябвало да направи България, с цел да приемем еврото, даде някогашният царски вицепремиер Николай Василев. Той бе препоръчан за министър председател от Има Такъв Народ, само че до внасяне на проектокабинета в Народното събрание въобще не се стигна.

Отлагането на приемането на еврото е управнически неуспех, само че в случай че се появи държавно управление, което знае какво прави, можем да се присъединим към единната валута при започване на 2024 година Това сподели в предаването „ 120 минути “ Николай Василев.
-->
„ Разочарован съм от това, че България сама се отхвърли от периода 1 януари 2024 година за приемане на еврото. Това, което се случи, съгласно мен е композиция от управнически неуспех и цивилизационно изменничество “, изясни той.

Василев изясни, че засяга четирите служебни кабинета и постоянното държавно управление на Кирил Петков. Според него всички тези хора са създали всичко допустимо, с цел да не се приближим към единната европейска валута. Нещо повече – те даже на отдалечили България от нея за неустановен интервал от време.

„ Не зная за какво служебният финансов министър трябваше да споделя каквото и да било тази седмица. Има избори и то напълно скоро. Смятам, че в случай че се появи едно прозападно реформаторско държавно управление, което знае какво прави, може да реализираме периода 1 януари 2024 година “, безапелационен е Василев.

Финансистът хвърли виновността за инфлацията върху кабинета „ Петков “. Според него политиките, които постоянното държавно управление водеше, напомпаха цените. „ Въпреки това казусът може да бъде решен, тъй като тази година се обрисува последователно преодоляване на инфлацията “, посочи Василев.

Той беше безапелационен, че в случай че всичко друго в България бъде наред и имаме поддръжка от страна на западните сътрудници, страната ни въпреки всичко може да влезе в еврозоната даже с дребен компромис. За него казусът с бюджетния недостиг е по-наболял от този с инфлацията.

„ Ако идващото държавно управление вкара в Народното събрание бюджет без недостиг, това може да ни вкара в еврозоната. Ако те обаче имат желание да отворят недостиг от 5-10 милиарда лева, ние може още едно десетилетие да не се присъединим към единната европейска валута “, означи още Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР