Цената на петрола възстанови част от загубите си от последните

...
Цената на петрола възстанови част от загубите си от последните
Коментари Харесай

„Черното злато“ започва да възвръща част от загубите си

Цената на петрола възвърне част от загубите си от последните дни, откакто Пекин заяви, че ще изпрати делегация във Вашингтон за нов кръг договаряния в опит да бъде решен комерсиалният спор сред двете най-големи международни стопански системи, оповестяват Ройтерс и investor.bg.

Американският лек недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) нараства с 0,20% до цена от 65,14 $ за барел. Малко по-голям е растежът при интернационалния бенчмарк Брент, чиято цена нараства с 0,51% до 71,12 $ за барел. И двата сорта изгубиха повече от 2% от цената си по време на търговията в сряда.

Междувременно цената на златото продължава курса си надолу. Благородният метал поевтинява с 0,16% до 1183,10 $ за тройунция.

Търговията в четвъртък получи подтик от новината, че китайска делегация, водена от заместник-министъра на търговията Уан Шоуън, ще се срещне с американски представители по-късно през август.

Настроенията на петролните пазари бяха релативно внимателни поради увеличеното произвеждане и запаси на Съединени американски щати, както и поради по-слабото показване на стопанските системи на разрастващите се пазари, изключително в Азия.

Производството на американски недопечен нефт е повишено със 100 000 барела на ден през седмицата до 10 август, с което дневната численост се усилва до 10,9 млн. барела. В същото време американските запаси са скочили с 6,8 млн. барела до 414,19 млн. баела, оповестиха по-рано американските управляващи.

„ Това нарастване сигурно не оказа помощ на пазарните настроения “, обявиха в коментар от холандската банка ING.
И до момента в който запасите в Съединени американски щати порастват, азиатските пазари демонстрират признаци на икономическо закъснение поради комерсиалните спорове със Съединени американски щати и отслабването на локалните валути, което помрачи настроението и на петролните пазари.

Върху валутните проблеми в Азия резултат оказва и скъпата американска валута. Доларовият показател, който регистрира силата на американските пари по отношение на кошница конкурентни валути, е покрай 13-месечния си връх, откакто валутната рецесия в Турция и терзанията за китайското икономическо здраве не престават да поддържат „ сигурните “ активи. В четвъртък сутринта показателят отбелязва намаляване от 0,19% до равнище от 96,53 пункта.

Цената на сорта Брент получи мощен подтик и от възобновените американски наказания против Иран, които от ноември ще включват и износа на нефт на страната. Това накара купувачи от Азия като Индия, Южна Корея и Япония към този момент да стартират стесняване на поръчките си.

*Информацията е настояща към 9:45 ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР