Цената на знаковия за Смолян хотел Соколица падна до едва

...
Цената на знаковия за Смолян хотел Соколица падна до едва
Коментари Харесай

Продават за жълти стотинки знаков хотел в Смолян

Цената на знаковия за Смолян хотел " Соколица " падна до едвам към половин милион лв.. Последно парцелът е разгласен за продажба на 10. 08 2021 година за 577 600 лева, научи " Марица ". Сега се чака на идващия търг синдикът да го разгласи за продажба за под половин милион лв..

12-етажната постройка е на основната улица на Смолян, откъдето минава целия трафик от локални и туристи. От към 7 години той стои заключен и се разрушава, като през 2017 година стресна смолянчани, защото започнаха да падат части от покрива.

Дружеството, което го стопанисваше, „ Соколица - Смолян ” ЕАД, приватизира хотела, само че бе оповестено в неплатежоспособност преди повече от шест години, поради задължения към Национална агенция за приходите и банки кредитори за над 4.3 млн. лева Хотелът е под запор на Българо-американската кредитна банка, която става негов притежател, поради необслужван заем. В момента „ Соколица – Смолян” ЕАД в разпродажба се съставлява от назначения от съда синдик Мария Шукерова.

Горните етажи на постройката са в окаяно положение, само че парцела е величествен като повърхност, а цената му към този момент е рекордно ниска. Целият парцел е от 3197 кв. м. В него са издигнатият хотелски комплекс, който с разгърната застроена повърхност от 4 073 кв. м, ресторант с повърхност от 859 кв. м, кръчма на 537 кв. м, панорамен бар с повърхност от 176 кв. м, два дневни бара и няколко обособени независими обекти.

" Макар да не е благосъстоятелност на общината, търсим вложител, който би се заел с тази постройка, с цел да решим един от знаковите проблеми на града, защото хотела е обвързван с живота на доста родопчани и е емблематичен за Смолян. Да, ще са нужни много вложения, само че цената е доста ниска и мястото му е основно ", сподели кметът на Смолян Николай Мелемов.

Някога барът на последния етаж и ресторантът на първия били едни от най-елитните заведения в Смолян, свързани с живота на доста родопчани.

Така изглеждал хотела в най-славните си времена. Картичка - списък от интернет.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР