Цената на златото във вторник сутринта умерено се покачва след

...
Цената на златото във вторник сутринта умерено се покачва след
Коментари Харесай

Златото опитва да се възстанови след вчерашния спад

Цената на златото във вторник сутринта умерено се повишава след стабилен спад от 0,8% предходния ден, излиза наяве от данните за днешната търговия.

Към 9:35 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 2,80 $, или с 0,16%, до 1742,40 $ за тройунция.

Жълтите кюлчета се търгуват на спот пазара по 1742,33 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се покачва с 1,44% до 21,172 $ за унция.

Както на валутния пазар, по този начин и на този за благородни метали тази заран се следят корекции. Еврото по отношение на $ се покачва до $1,0259 от предходното затваряне от $1,0241, доларът по отношение на йената пада от 142,12 йени до 141,71 йени за $. А доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) във вторник се намалява с 0,21%, до 107,61 пункта.

Отслабването на американската валута прави златото по-достъпно за закупуване от вложители, разполагащи с друга валута. А скъпоценният метал отново се стреми да пробие равнището от 1750 $ за унция, където беше преди да падне с 0,83% в понеделник.

Търговците също по този начин не престават да чакат публикуването на протокола от ноемврийското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати в сряда. Документът може да съдържа сигнали за това какви ограничения регулаторът възнамерява да предприеме в бъдеще и да да съдържа повече детайлности за неговите стопански прогнози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР