Цената на златото се понижава във вторник сутринта, тъй като

...
Цената на златото се понижава във вторник сутринта, тъй като
Коментари Харесай

Златото поевтинява в очакване на по-високи лихви


Цената на златото се намалява във вторник сутринта, защото търговците са в интервал на отчитане на облагата получена от повишаването на скъпоценния метал през предходната седмица, а също по този начин се насочват към по-рискови активи, сочат данните от търговията.
Фючърсът за юни за златото тази заран на борсата в Ню Йорк Comex се намалява с 6,6 $ или 0,49 % до 1311,6 $ за тройунция. Стойността на фючърса за юли за среброто спада с 0,84 % до 16,5 $ за унция.

Според анализатора от Forex.com, Fawad Razaqzada, представен от Market Watch, “златото е в интервал на консолидация след повишаването през предходната седмица “. Според него напън върху котировката на златото оказва високото търсене на рискови активи. „ На Уол стрийт в последно време доминират рисковите настроения, което може да се изясни с невъзможността на златото да нараства, даже и при слаб $ “, отбелязва анализаторът.
Натиск върху цената на златото оказва и упованието на вложителите, че Федералният запас на идващото си съвещание ще увеличи лихвените равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР