Цената на ванилията е достигнала рекордни висоти през последните две

...
Цената на ванилията е достигнала рекордни висоти през последните две
Коментари Харесай

Дефицит на ванилия - ще изчезне ли ваниловият сладолед?

Цената на ванилията е достигнала рекордни висоти през последните две години и стартира да оказва въздействие върху производството на сладолед във Англия, оповестяват от The Independent.

При почти 600 $ за кг, ароматната съставна част сега се търгува по-скъпо от среброто.

Докато повишението на цената не оказва толкоз огромно въздействие върху огромните търговци на сладолед, то дребните компании би трябвало да положат много старания, с цел да се оправят.

От английския занаятчийския производител на сладолед Ruby Violet споделят, че са принудени да спрат да продават своя ванилов усет заради непостижимо високата цена на подправката.

Говорейки пред Би Би Си, създателят на Ruby Violet Джули Фишър изяснява, че основаните в Лондон магазини ще извадят ванилията от менюто си " в обозримо бъдеще ", представен от The Independent.

Друга компания, основана в Обединеното кралство, която преразглежда опциите за приложимост на ванилия, е фамилната компания Snugburys Ice Cream.

Базиран в Нантуих, Чешир, цехът за сладолед създава 40 разнообразни усета, една трета от които съдържат ванилия.

Те към този момент заплащат 30 пъти повече за съставката, в сравнение с в предишното.

" Цената в действителност се повишава, по тази причина предходната година взехме решение да закупим от суровината за година напред ", сподели Клио Садлър, която ръководи компанията дружно с двете си сестри.

" Трябваше да вземем решение дали да поемем разноските, което в последна сметка направихме ", сподели тя пред Би Би Си.

Това е нещо, с което те не желаят да вършат взаимни отстъпки в бъдеще, без значение от разноските, защото компанията им употребява единствено естествени съставки и затова изкуственият ванилов мирис би противоречал на техните полезности.

Цените на ванилия се покачиха от март 2017 година Тогава циклон удари Мадагаскар, където се създава по-голямата част от ароматната фалшификация, и след това унищожи редица ванилови насаждения. 

Това докара до неприятна годишна продукция и понижение на производството с 30%, което провокира следваща инфлация и опасения за дефицит.

Ако това се случи, безспорно бъде удар за британците, като се има поради, че в продължение на десетилетия ванилията е най-популярният мирис за сладолед в Обединеното кралство, съгласно Ice Cream Alliance. / profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР