Цената на суровия петрол през зимата може да надхвърли 100

...
Цената на суровия петрол през зимата може да надхвърли 100
Коментари Харесай

Forbes: Енергийната катастрофа неумолимо приближава

Цената на суровия нефт през зимата може да надвиши 100 $ за барел и да форсира международната икономическа рецесия, заяви Bank of America. В собствен разбор тя показва опцията от извънредно студена зима, увеличено търсене в региона на авиацията и евентуалното прекосяване от газ към петрол при производството на електрическа енергия. Тези фактори биха могли да доведат до в допълнение повишаване на цените на петрола, които от януари към този момент са се повишили с съвсем 60%.

За Япония, Корея и огромна част от Европа цените на природния газ към този момент са се покачили до равнища, които са доста по-високи от цената на суровия нефт на база еквивалент на барел. По-нататъшните нараствания биха могли да поддържат прекосяването от газ към мазут при производството на електрическа енергия, само че единствено в случай че има софтуерна опция за това. В доста западни страни този вид не съществува заради екологични съображения, защото държавните управления и фирмите са реагирали на натиска от страна на зеленото лоби и общността на вложителите от ESG, написа „ Forbes ”.

Това е единствено още един образец за преждевременните и искрено ирационални енергийни избори, които държавните управления, в това число Съединени американски щати, вършат през последните няколко години, с цел да се опитат да ускорят „ енергийния преход “. Това ги принуждава да подменят надеждните енергийни източници с висока компактност като изкопаеми и нуклеарни горива с енергийни източници с ниска компактност като вятърна и слънчева сила и електрически транспортни средства, задвижвани от литиево-йонни акумулатори.

Енергийната рецесия в Западна Европа това лято е провокирана от преждевременното „ пенсиониране ” на стотици електроцентрали, работещи на въглища и природен газ в интерес на всеобщото прекалено разчитане на вятърната и в по-малка степен на слънчевата сила. По подигравка на ориста, тази рецесия се случва тъкмо когато ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и демократите в Конгреса се пробват да прокарат своя законопроект за „ координиране на бюджета “, който значително е предопределен да пресъздаде европейския модел в Съединени американски щати.

Според обява в „ The Wall Street Journal ”, през последното десетилетие Англия и Европа затвориха стотици въглищни централи , като във Англия са останали единствено две. Миналото лято Испания затвори половината от въглищните си централи. Европейските страни са похарчили трилиони долари за субсидиране на възобновими енергийни източници, които предходната година за първи път надвишиха изкопаемите горива като дял от производството на електрическа енергия. Проблемът с тази тактика през 2021 година беше фактът, че в Европа вятърът съвсем спря да духа, което накара държавните управления, прекарали последното десетилетие в „ пенсиониране ” на централите на въглища и природен газ, да се борят, с цел да ги задействат още веднъж.

Европейските служители първо прибягнаха до по-чистия природен газ и вследствие на това спомагателното търсене докара до рекорден експорт на полутечен природен газ от Съединени американски щати за Европа, което, от своя страна, провокира скок в световните цени на газта. По този метод последствията от всеобщото решение на европейските държавни управления да се опитат да нарушат законите на физиката, заменяйки източниците на сила с висока компактност с източници на сила с ниска компактност, докара до конфликт със законите на предлагането и търсенето.

Русия отговори на търсенето с ограничение на личния си експорт на природен газ за Европа, като по този метод в допълнение увеличи цената му. Сякаш с цел да илюстрира нелепата обстановка, в която са се сложили тези държавни управления и тяхната некадърност да обезпечат съответни доставки на природен газ, в този момент им е останал изборът да реактивират въглищните си електроцентрали. Проблемът е, че Русия е единственият евентуален снабдител, който би могъл да обезпечи количествата въглища, нужни в домовете в Европа да бъде ярко и топло тази зима.
 Българите са на опашката в Европа по финансови благоприятни условия да си купят природен газ Българите са на опашката в Европа по финансови благоприятни условия да си купят природен газ
България е на 31 място в класацията на европейските страни по наличен за популацията природен газ. Това демонстрира ранглиста, направена п...

„ Ако всички европейски комунални услуги преминат на въглища, това ще докара до голям скок в търсенето, който Русия сама не може да обезпечи за толкоз малко време “, сподели Наташа Тирина, анализатор в Wood Mackenzie Ltd. Това ще изисква доставки от други страни, да вземем за пример от Съединени американски щати, само че обстановката и там е сходна.

Изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол съобщи предходната седмица пред комисията по енергетика и околна среда на Европейския парламент, че е „ неопределено и незаслужено високите цени на силата да се изясняват с политиките за преход към чиста сила ”.

Според анализаторите на „ Forbes ”, обаче, политиките за преход към чиста сила носят част от отговорността за покачването на цените. Всеки нов правилник, колкото и доблестен да е, има цена и „ енергийният преход “ към този момент изисква вълна след вълна на ново контролиране на изкопаемите горива. Твърдението, че тези дейности не носят никакви разноски или последици, е просто неуместно, написа изданието.

Изискванията на общността на вложителите, свързани с ESG, които имат стеснен достъп до капитал за производителите на изкопаеми горива и желаят да трансферират огромни елементи от финансовите си бюджети върху начинания за „ зелена “ сила, също изиграха забележителна роля за увеличението на цените на изкопаемите горива. Това даже не е противоречиво, а е основна част от „ зелената “ тактика за повишение на цената на изкопаемите горива, тъй че тези други „ зелени “ енергийни източници да станат по-конкурентоспособни на пазара.

Настояването да се придържаме към тезата, че „ възобновимите енергийни източници са положителни, а изкопаемите горива са неприятни “, е разрушително за публичния дискурс и за енергийната сигурност. Всички тези източници на сила не са нито положителни, нито лоши; всички те имат своята роля и човечеството има потребност от тях. В момента Европа открива това по сложния метод, написа „ Forbes ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР