Цената на природния газ за май ще бъде с около

...
Цената на природния газ за май ще бъде с около
Коментари Харесай

Природният газ ще поевтинее през май повече от очакваното

Цената на природния газ за май ще бъде с към 18 лв. по-ниска спрямо април, което е разлика от към 18%. Това съобщи пред публицисти Иван Иванов, ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), представен от Българска телеграфна агенция.

 " Булгаргаз " предлага поевтиняване на газа и през май, и през юни

От 98 лева за април, за май цената ще падне на към 80 лева за мегаватчас, добави той.

заявление цената да падне с 8.21% до 90.10 лева през идния месец. Днес и шефът на компанията Деница Златева, и шефът на регулатора считат, че на 1 май ще бъде избрана още по-ниска цена. Според Златева през юни ще последва ново поевтиняване с към 3-4 %, а общото понижение от началото на 2023 година до края на май ще е близо 60% или 100 лева./мвтч.

" В кратковременен и средносрочен проект наклонността ще се резервира, тъй като европейските енергийни тържища за природен газ демонстрират непоклатимост и резистентност. Освен това са запълнени в съществена степен европейските газови складове ", сподели Иван Иванов.

Той цитира информация от през днешния ден, съгласно която страните в Европа стартират развой на нараснало нагнетяване на природен газ в хранилищата си. По думите му по този начин европейските консуматори ще посрещнат умерено отоплителния сезон през 2023/2024 година.

Според него потребителите в България също не би трябвало да тормозят от високи сметки, тъй като цената на природния газ е доста по-ниска.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР