Цената на петрола в четвъртък продължава с повишение, обновявайки максимума

...
Цената на петрола в четвъртък продължава с повишение, обновявайки максимума
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да расте, Brent се търгува при 73,9 долара за барел


Цената на петрола в четвъртък продължава с покачване, обновявайки максимума за последните три години, въз основа на данните за непредвиденото намаляване на комерсиалните ресурси от горива в Съединени американски щати.

Освен това се чака съвещанието на мониторингови комитет на страните от ОПЕК и страните отвън картела по съглашението за ограничаване на добива на нефт. Заседанието е планувано за 19-20 април в Саудитска Арабия.

Котировката на фючърса за месец юни на лондонската борса ICE Futures се усили с 0, 46 $ или 0,63 % - до 73,94 $ за барел. Изменението спрямо 18 април е от порядъка на 3,179 %. за Brent и 3,44 % за WT

Петролът вид WTI за доставка през месец май на борсата в Ню Йорк (NYMEX) в четвъртък се увеличи с 0,40 $ или 0,58 % - до 68,87 $ за барел.

Двата сорта нефт в сряда доближиха оптималното равнище записано през 2014 година - реализирано от WTI през декември, а за Brent през ноември.

По данни на министерство на енергетиката на Съединени американски щати запасите от нефт за предходната седмица са спаднали с 1,07 млн. барела, а на бензин – с 2,97 млн. барела. Запасите от дестилати понижават с 3,1 млн. барела.

В допълнение запасите от нефт за сорта WTI, търгуван на NYMEX се намаляват с 1,12 млн. барела.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР