Цената на петрола продължи да пада в днешната азиатска търговия,

...
Цената на петрола продължи да пада в днешната азиатска търговия,
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да пада

Цената на петрола продължи да пада в днешната азиатска търговия, откакто във вторник тя понижа с над 3% и доближи 6-месечен най-малко, съобщи „ Ройтерс ”. Презапасеният пазар и опасенията за спад в търсенето, най-много поради проблемите на стопанската система в Китай, са главните аргументи за срутва на цените, разясняват анализатори.

Фючърсите за сорта „ Брент ” от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижава с 33 цента или 0,45% до 72,91 $ за барел. Американският лек недопечен нефт с доставка през януари спадна с 29 цента или 0,42% до 68,32 $ за барел, предава Нова тв. 

Цените на черното злато се повлияха от данните за инфлацията в Съединени американски щати, подсказващи, че евентуално Управлението за федерален запас няма да стартира да смъква лихвите още при започване на идната година, както мнозина се надяваха.

В същото време износът на съветски нефт е достигнал най-високите си равнища от юли, по данни на ANZ, което слага под подозрение оповестените неотдавна нови съкращения на добивите от страна на ОПЕК+.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР