Цената на нощувката в спа хотел в курортите у нас

...
Цената на нощувката в спа хотел в курортите у нас
Коментари Харесай

За богати: Четири нощувки на морето са колко една в този курортен град

Цената на нощувката в спа хотел в курортите у нас излиза колкото дълъг уикенд на морето. Това откри " Телеграф “ при съпоставяне на офертите в интернет. Във Велинград да вземем за пример по-луксозните хотели оферират нощувки на цени от 270 до 430 лв. на вечер, като при някои цената включва единствено закуска, а други оферират и вечеря.

За съпоставяне в Слънчев бряг има предложения за към 100 лв. на вечер на база ол инклузив. Така на цената на нощувка във Велинград туристите могат да прекарат четири в Слънчев бряг. Дори първокласните спа хотели в Поморие не могат да догонят по цени другите възможности навътре в страната. За 1600 лв. се предлага първокласна седмична отмора в спа хотел в Поморие за двама. За 600 лв. се предлага и настаняване на база ол инклузив в Слънчев бряг, като в сумата са включени чадър и шезлонг на плажа.

Отлив

Цените в хотелите и в заведенията през този сезон са с към 10-15% по-високи поради инфлацията. Въпреки това спад на визитите не е регистриран през първата половина на юни. За интервала 1 - 15 юни 2023 година общият брой регистрации на туристи в област Бургас е над 123 хиляди, което е растеж от 9% по отношение на същия интервал на предишния летен сезон. Най-много в област Бургас са българските туристи - над 35 хиляди, а останалите са поляци, румънци, британци, германци, молдовци и чехи.

Ръст

Увеличение е регистрирано на визитите в Бургас от Полша, Румъния, Германия и Чехия, а спад има на българските туристи поради неприятното време. По Северното Черноморие в областите Варна и Добрич при започване на юни има над 96 хиляди туристи, което е растеж с близо 17% по отношение на същия интервал на предишния летен сезон.

По Северното Черноморие най-вече са румънските туристи - над 35 хиляди, българските туристи - над 22 хиляди, немските туристи - над 12 хиляди, полските туристи - над 8 хиляди, молдовските туристи - над 2 хиляди Ръст има от Румъния - 35%, Германия - 20%, Полша - 56%, само че има спад при вътрешния пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР