Цената, на която ние купувахме газ и беше договорена преди

...
Цената, на която ние купувахме газ и беше договорена преди
Коментари Харесай

Иван Манев, ПП: Работим за по-евтин газ

" Цената, на която ние купувахме газ и беше контрактувана преди две години, беше задоволително висока. Имаме към този момент информация, че страни са договорили в пъти по-ниска цена на газа от същия този " Газпром ". Газ, който минава през " Турския поток " през България ".

Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Иван Манев в студиото на " Денят ON AIR ".

" След като контрактуваната цена за България е толкоз висока, не е толкоз мъчно да се откри по-евтина газ ", добави депутатът.

По думите му цената, която е контрактувана, е по-ниска от тази от " Газпром ".

" Газът ще потече юни месец. Има контрактувани 2 кораба. Количеството не е огромно, а просто ще подсигурява непрекъсваемост, с цел да може да изпълняваме нашите проекти за газозахранване на нашата мрежа. Това ще даде време на енергийния съвет да реши по какъв начин да бъдем енергийно самостоятелни ", разяснява гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че газът от Съединени американски щати ще се разтовари на терминалите в Гърция и Турция, с цел да стигне до българския консуматор.

" Бившият началник на " Мет " в този момент е началник на " Булгаргаз ", тъй като ние търсим началник на " Булгаргаз " и къде другаде да го търсим, с изключение на измежду огромните оператори и играчи на пазара ", сподели Манев.

И приключи, че мощно работят в посока отоплението през идващия зимен сезон да бъде по-евтино, в сравнение с е било този.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР