Цената на жилището от 116 кв.м, гаражът, мазето и общите

...
Цената на жилището от 116 кв.м, гаражът, мазето и общите
Коментари Харесай

Ангелкова: Станало е техническа грешка

Цената на жилището от 116 кв.м, гаражът, мазето и общите елементи към него, което министърът на туризма Николина Ангелкова е придобила през 2008 година е 75 000 лева, а не 61 000 лева, както твърди водачът на НФСБ Валери Симеонов. Министърът посочи, че има оценка на парцела от лицензиран оценител.

Разликата в цената е вследствие на техническа неточност. „ Колегите, на които съм предоставила да попълнят документите през 2011 година, когато встъпих в служба, са написали данъчната оценка”, изясни тя и е безапелационна, че е платила налози върху 75 000 лева за парцел, който е бил на Акт 14 все още на придобиване. Имотът тогава е платен от родителите на министъра на нейно име.

Дори и при 75 000 лева цена, цената на квадратен метър е 646 лева, или 331 EUR/кв.м. Справка в най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg демонстрира, че цената на подобен вид парцели в Овча купел към датата на придобиването е 579 EUR/кв.м, което прави 1131 лева

„ За мен е значимо да си правя работата съгласно закона и това, което сме начертали като цели да го следваме и фактически е доста тъпо, без да имат никакви доказателства, се вършат внушения и операции, изключително във връзка с бранш туризъм”, добави Ангелкова и добави, че „ по-натам” ще реши по какъв начин да реагира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР