Цената на една парола варира от $3 до $12, приема

...
Цената на една парола варира от $3 до $12, приема
Коментари Харесай

В даркнет samo за $3 вече се продават пароли за Facebook акаунтите

Цената на една ключова дума варира от $3 до $12, приема се разплащане и с криптовалута.
В другите търговски площадки в даркнет всеобщо се оферират двойки потребителско име и ключова дума за сметките на Фейсбук потребителите. Цената е от $3 до $12, а пожеланото възнаграждение е в криптовалута, най-много bitcoin и bitcoin cash.

Акаунтите се продават в незаконните площадки, като да вземем за пример Dream Market, където се продават хакерски принадлежности, компютърни вируси и други сходни. Най-много се цени по-голямото количество лична информация за съответния Фейсбук консуматор.

Според доклада на английската компания Money Guru, на тези пазари напълно на ниска цена се продават освен паролите за сметките на Фейсбук. Така да вземем за пример, акаунтът за Reddit коства $2, Twitter – $3, Instagram – $6, като най-скъпи са потребителските имена с паролите за Pinterest – $8.

Миналата седмица Фейсбук удостовери за бъг в главния уебсайт, довел до дискредитирането на 50 милиона сметки. А съгласно европейския правилник GDPR, обществената мрежа може да бъде санкционирана с $1,63 милиарда – 4% от годишния приход на Фейсбук, в случай че се потвърди, че компанията не може да обезпечи осведомителната сигурност на потребителите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР