Цената на брента вече е под 30 долара за барел

...
Цената на брента вече е под 30 долара за барел
Коментари Харесай

Няма спирачка за срива в цената на петрола

Цената на брента към този момент е под 30 $ за барел

Увеличаване

Цената на брента към този момент е под 30 $ за барел

Преглед на оригинала Смаляване
Цените на петрола не престават да се намаляват и в сряда, откакто във вторник затвориха със спад от 5-6%. Намаляващото търсене поради пандемията от ковид и блокирането на редица страни по света докара котировките на нефта до най-ниското равнище от 4 години. Сривът идва на фона на ценовата война на петролния пазар сред най-големите производители.

Към 10.30 часа брентът се намалява с 1.22% до 28.38 $ за барел, а спадът при американският лек вид е още по-голям - с 2.96% до 26.52 $, като за малко падна и под 26 $.

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст Експертите означават, че вероятностите за търсенето на нефт са още по-лоши, откакто упованията са за световна криза най-малко през първото тримесечие и редица страни към този момент намаляват предвижданията си за икономическия напредък.

Американска финансова инжекция

В опит да поддържат стопанските системи си, най-развитите страни са подготвени да усилят разноските си, с цел да подкрепят бизнеса и да лимитират икономическото закъснение. Съединени американски щати възнамерява да инжектира 1 трлн. $ в стопанската система си, което оказа помощ Уолстрийт във вторник да компенсира отчасти срутва от понеделник. Фючърсите на водещите показатели на американския фондов пазар в сряда обаче още веднъж се намаляват с 3.7-4.5%.

Германия, Франция, Италия и Испания също оповестиха стопански ограничения в опит да овладеят упования стопански спад, а Европейската комисия към този момент планува през тази година Европейски Съюз да изпадне в криза поради пандемията от ковид. Търговията на тържищата в Европа стартира с следващо намаляване, като показателите в Лондон, Франкфурт и Париж отстъпват с 3-4%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР