Цената на биткойна се срина под 8000 долара, като отбеляза

...
Цената на биткойна се срина под 8000 долара, като отбеляза
Коментари Харесай

Нов срив за биткойн! Криптоваутата поевтинява главоломно

Цената на биткойна се срина под 8000 $, като означи най-ниската си стойност за последните 3 месеца. Криптовалутата се търгуваше в диапазона сред 7800 и 8000 в средата на ноември месец, а след това доближи рекордни равнища, като бележи напредничав и резистентен пик с нарастване до 20 000 $, написа Tрафик нюз бг.
Само преди няколко дни биткойнът регистрира спад с 32% за седмица, като унищожи 63,43 милиарда от пазарната си капитализация. В рамките на днешния ден той поевтиня с към 11% до 7827 $, озовавайки се на дъното след 11 седмици напредък. За няколко часа най-голямата по пазарна оценка криптовалута още веднъж трансферира прага от 8000 $, само че цената ѝ остава ниска на база предходните стойности.
Редица държавни управления пред последната седмица изрично обявиха, че няма да поддържат разплащане с криптовалутата. Индия, Кирай и Япония акцентираха заплахата от приемането за легално финансово средство криптовалутата и приготвят редица рестрикции, които да лимитират потреблението ѝ.
В контраст на това Австралийското летище в Бризбейн анонсира, че скоро ще разреши на пасажерите да заплащат с криптовалути в неговата комерсиална зона, а съветския министър-председател Дмитрий Медведев предложи да се основат специфични офшорни зони за проведена търговия с криптовалута. Владивосток и Калининград бяха посочени като благоприятни условия, а в това време съветският министър председател прикани да се разработят общи стандарти за разпространяването на криптовалути в границите на Евразийския стопански съюз.
Разпространиха се клюки, че цената на биткойн е била поддържана изкуствено висока. Спекулацията била инициирана от известната платформа за търговия с криптовалути Bitfinex, написа CNBC.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР