Цената на биткойн стигна триседмично дъно в сряда след по-строгите

...
Цената на биткойн стигна триседмично дъно в сряда след по-строгите
Коментари Харесай

Биткойн пак носи загуби, удари триседмично дъно

Цената на биткойн стигна триседмично дъно в сряда след по-строгите мнения на шефа на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл. Цената на водещата криптовалута се намали до $21 871 по време на търговията в Азия и това е най-ниското ѝ ниво от три седмици, демонстрират данните на CoinDesk.

След спада, цената на биткойна се възвърне леко, достигайки близо $22 075, което е спад от 0,1% за денонощие.

Друга известна криптовалута, а точно Етер, се намира на ниво от $1555 $ - растеж от 0,6%. Преди това обаче съвсем тества дъното от $1535.

На 7 март Джеръм Пауъл съобщи, че централната банка е евентуално да усили лихвите с повече от авансово предстоящото, предупреждавайки, че процесът на връщането на инфлацията до задачата от 2% има още дълъг път.

Пазарът чака 70% възможност Фед да увеличи лихвите с 50 базисни пункта по-късно този месец, наново ускорение на стягането след малко занижение до 25 базисни точки през февруари, написа Bloomberg.

Доходността по 2-годишните американски държавни скъпи бумаги, която е сензитивна към упованията за лихвените проценти, мина прага от над 5% за първи път от 2007 година и може да нарасне в допълнение до 5,655%.

Увеличаването на лихвите и доходността понижава апетита за рискови активи и може да направи по-трудно задържането на актуалната оценка на биткойн, показват от QCP Capital. Според компанията цената на най-популярната криптовалута може и да падне под дъното от $15 480 $ през ноември 2022 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР