Цената на Биткойн премина прага от $45 000 и това

...
Цената на Биткойн премина прага от $45 000 и това
Коментари Харесай

Цената на Биткойн с голямо покачване - най-високото от 2 години насам

Цената на Биткойн мина прага от $45 000 и това се случва за първи път от близо две години насам, оповестяват международните организации. Причината: упованието за утвърждение на първия борсово търгуван фонд, с който ще се влага непосредствено в най-големия токен.

Крайният период от 10 януари, когато Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати би трябвало да разгласи решението си за Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) наближава.
 Крипто милионери: какъв брой хора забогатяха през 2023 година посредством Биткойн
Крипто милионери: какъв брой хора забогатяха през 2023 година посредством Биткойн

Когато знаеш по какъв начин да инвестираш

Стойността на най-голямата криптовалута се повиши с 4,3% за последните 24 часа до най-високото си равнище от 6 април 2022 година, като се търгуваше на равнище от $45 355 към 6:25 ч. българско време. Биткойн е поскъпнал с над 20% от началото на декември.

Възстановяването на Биткойн от близо 160% през миналата 2023 година отчасти поправя част от вредите, породени от злополуката в криптоиндустрията през 2022 година. 

Биткойн се показа по-добре от световните акции и златото през интервала, само че към момента е надалеч под върха си от 2021 година от съвсем $69 000.

Според огромна част от анализаторите на крипто пазара, монетата ще продължи да нараства.
 Всеки шести жител в Австрия към този момент има Биткойн
Европейската страна, в която към този момент всеки шести жител има Биткойн

Пред Money.bg приказва проф. Алфред Таудес - създател и началник на Института за криптоикономика към Виенския стопански университет - WU
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР