Цената на акциите на Eastman Kodak Co. се удвоиха във

...
Цената на акциите на Eastman Kodak Co. се удвоиха във
Коментари Харесай

Kodak пуска криптовалута, акциите ѝ скочиха със 125%

Цената на акциите на Eastman Kodak Co. се удвоиха във вторник, откакто тогавашният водач във фотографията стана последната компания, която влезе в криптосвета, предава Reuters.

Вековният бранд заяви, че ще влага в блокчейн технологията и възнамерява да пусне своя криптовалута, ориентирана към фотографите. Тя ще носи името KODAKCoin. Акциите на компанията нарастнаха със 125%.

Криптовалутата ще бъде част от платформата KODAKOne за ръководство на права върху фотоси, която ще работи на база на блокчейн технологията.

Kodak е следващата компания, чийто акции се изстрелват към небесата след споменаване на криптовалутите. " Това е феномен, който видяхме в дните на дот-ком балона, когато обичайни компании загатваха неясно нещо за интернет тактика и акциите им подскачаха незабавно ", разяснява Гарик Хайлман от Университета в Кеймбридж, представен от BBC.

Kodak обаче твърди, че тя е друга. От компанията обясниха, че проектът им ще реши един " нерешим " проблем за фотографите - приемането на отплата при потребление на фотосите им. KODAKCoin ще се употребява за транзакции, когато фотографите лицензират своите фотоси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР