Целувката като знак за романтична или сексуална привързаност се практикува

...
Целувката като знак за романтична или сексуална привързаност се практикува
Коментари Харесай

Романтичните целувки са на поне 4500 години, установи проучване

Целувката като знак за сантиментална или полова обвързаност се практикува от хората най-малко от 4500 години или хилядолетие по-рано, в сравнение с се смяташе до момента, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира изследване на откриватели от Дания и Англия.

То е оповестено в изданието " Сайънс " и дава доказателства, че " целувката по устата е съществувала в Месопотамия и Древен Египет " още през 2500 година прочие н. е., заяви Българска телеграфна агенция.

Тази процедура обаче може да е доста по-стара и да води началото си от праисторически времена, споделя пред Агенция Франс Прес Тролс Панк Арбюл от Копенхагенския университет, който е съавтор на проучването дружно със Софи Лунд Расмусен от Оксфордския университет.

Специалист по Древния Близък изток, той е сюрпризиран да прочете в научни изявления, че сантиментална целувка сред хора е разказана в индийски източник от 1500 година прочие н. е.

" Знаех, че има и по-стари доказателства от Месопотамия ", споделя Арбюл, който е специалист по клинописи.

В хилядите налични клинописни текстове двамата с Расмусен откриват няколко споменавания на сантиментални целувки. Това е задоволително, с цел да кажат, че " има ясни образци, показващи, че целуването е било постоянно срещано в древността ".

Специалистите по тематиката вършат разлика сред " приятелско-родителската " целувка и " романтично-сексуална ", отбелязва Агенция Франс Прес. Според тях първата наподобява универсална във времето, само че втората " не е културно универсална ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР