Целувката като знак за романтична или сексуална привързаност се практикува

...
Целувката като знак за романтична или сексуална привързаност се практикува
Коментари Харесай

По-рано, отколкото се смяташе: Хората се целуват от 4500 години

Целувката като знак за сантиментална или полова обвързаност се практикува от хората най-малко от 4500 години или хилядолетие по-рано, в сравнение с се смяташе до момента, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира изследване на откриватели от Дания и Англия, представени от Българска телеграфна агенция.

То е оповестено в изданието " Сайънс " и дава доказателства, че " целувката по устата е съществувала в Месопотамия и Древен Египет " още през 2500 година прочие н. е.

Те рядко се появяват толкоз близо и може би по тази причина явлението получи купата „ супер съвпад “

„ Тази процедура обаче може да е доста по-стара и да води началото си от праисторически времена “, сподели пред Агенция Франс Прес Тролс Панк Арбюл от Копенхагенския университет, който е съавтор на проучването дружно със Софи Лунд Расмусен от Оксфордския университет.

Специалист по Древния Близък изток, той е сюрпризиран да прочете в научни изявления, че сантиментална целувка сред хора е разказана в индийски източник от 1500 година прочие н. е.

62-годишният Дмитрий Врубел е умрял в Берлин

" Знаех, че има и по-стари доказателства от Месопотамия ", сподели Арбюл, който е специалист по клинописи.

В хилядите налични клинописни текстове двамата с Расмусен откриват няколко споменавания на сантиментални целувки. Това е задоволително, с цел да кажат, че " има ясни образци, показващи, че целуването е било постоянно срещано в древността ".

Над една трета от дамите споделят в изследването, че мъжът до тях се тормози да демонстрира страсти.

Специалистите по тематиката вършат разлика сред " приятелско-родителската " целувка и " романтично-сексуална ", отбелязва Агенция Франс Прес. Според тях първата наподобява универсална във времето, само че втората " не е културно универсална ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР