"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията

...
"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Гневът на габровци е справедлив

"Целта ни през днешния ден не е да генерираме лъжливо успокоение. Жандармерията не са тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят публичния ред и ще стоят, колкото е належащо ", съобщи на брифинг Томислав Дончев след снощните вълнения в Габрово.

"Не може да си разрешаваме безпорядък, закани за здравето, на който и да е. Взели сме ограничения във всички направления, като не сме се съобразявали кой какъв етнически генезис има. Едно общество, в случай че няма закони, може да се самоунищожи. Първата цел е да се възвърне редът. Илюзия е, че ще продължим постарому. Едва ли очаквате да го кажа, само че гневът на хората е обективен. От чувството на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях ", сподели още Дончев, представен от Българска национална телевизия.

"Всеки български жител има правото да стачкува, на никого не е хрумнало да лимитира това право. Но дано това да се случва по кротичък метод ", моли Дончев.

„ Това са неточности, трупани от години и тук почтени няма. Надявам се страната да не избяга от час ", приключи вицепремиерът.
"При снощната интервенция в Габрово участваха 50 чиновници от регионалната дирекция в града, 100 чиновници от жандармерията. Около 800- 900 индивида организираха кротичък митинг към 2 часа, съобщи шефът на Главна дирекция "Национална полиция " комисар Христо Терзийски.

"След което започва придвижване в централната градска част на Габрово, хората се бяха разделили на три лъча, по време на шествията се обособиха групи от млади жители - на забележима възраст сред 20-25 години, които към 21 - 21:30 часа започнаха дейности, нарушаващи публичния ред - изразяващи се в мятане на камъни, бомбички, слагане на маски на лицата за неразпознаване на тези жители ", сподели още комисарят.

"Четири лица са арестувани, против три от тях ще бъдат формирани досъдебни производства по член 270 за противоправно пречене на орган на власт да извърши отговорностите си. Едно лице е арестувано без персонални документи. Към 23:30 часа са арестувани 4 лица за инспекция по отношение на зародил пожар на покривна структура на необитаема сграда ", добави Терзийски.

"Имаме един леко потърпевш чиновник, оказана му е здравна помощ. Имаме сигнал за 2 лица, които са постъпили в центъра за незабавна здравна помощ с недоволства. Но към сегашния миг нямаме подадена тъжба за по-сериозен случай ", приключи комисар Терзийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР