Целта на убиеца била да прикрие извършените от него кражби

...
Целта на убиеца била да прикрие извършените от него кражби
Коментари Харесай

Младеж уби двама пенсионери, за да скрие кражби

Целта на килъра била да прикрие осъществените от него обири от парцелите на двамата пенсионери, заяви на конференция шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Николай Ненков.

20-годишният престъпно проявен Атанас Атанасов до април тази година живял в чужбина. Връщайки се в България той още веднъж е почнал да краде.

В нощта на 14 против 15 октомври младежът влезнал в дома на 85-годишния Тодор Иванов, с цел да открадне фуражомелка и стоманени принадлежности, които знаел, че възрастният мъж има. Знаел също, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си.

Влизането в къщата на Атанас обаче било усетено от дядо Тодор, който станал с нож в ръка да ревизира кой идва натрапен в дома му. Крадецът го блъснал по главата и старецът паднал, като изпуснал ножа. Пенсионерът обаче извикал против нападателя, че го е познал и че ще алармира в полицията. Тогава Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влезнал още веднъж в дома на стареца и го блъснал с нея по главата.

След това запалил цигара, хвърлил я върху разхвърляните при тършуването за пари и полезности вестници и облекла и умерено се прибрал в дома си. Няколко часа по-късно Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза пушек. Събудил татко си и се обадили на тел.112. При потушаването на огъня, пожарникарите разкрили тялото на възрастния мъж.

При направения втори оглед, криминалистите намерили тенджерата, по която е имало кървави следи. Това довело до нови оперативни дейности, при които било открито, че пожарът е в резултат на палеж, а негов причинител е 20-годишният Атанас Атанасов.

Младежът бил арестуван и по време на разпитите той признал, че месец по-рано за кражба на пари е проникнал в дома на различен собствен възрастен съселянин от село Здравец. По същия метод, откакто откраднал откритите там 40 лв., Атанас запалил съчка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването движимости. В пожара притежателят на къщата – мъж на 81 години, е умрял.

Окръжната прокуратура в Търговище е повдигнала обвиняване против Атанасов за съзнателно ликвидиране, осъществено посредством палеж. Държавното обвиняване ще сплоти двете досъдебни производства в едно.

На 20 октомври прокуратурата ще внесе искане за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 20-годишния причинител в Търговищкия областен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР