Целта на руския лидер Владимир Путин не е да окупира

...
Целта на руския лидер Владимир Путин не е да окупира
Коментари Харесай

Зеленски: Целта на Путин е да окупира цяла Украйна, той вече завладя Беларус безкръвно

Целта на съветския водач Владимир Путин не е да окупира " единствено някаква територия “, неговият проект е да унищожи Украйна изцяло. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление пред Rai 1, съобщи " Фокус ".

" Просто не мисля, че задачата му е някаква територия. Удари по цивилни цели, заплашване на популацията, обществени изказвания на обкръжението на Путин в техните медии - всички тези известия демонстрират, че, както се споделя, те не са изпълнили задачата и ще я продължат.

...Всички тези известия демонстрират, че неговата цел не са обособени територии, а цяла Украйна. Следователно никой, с изключение на силите на Украйна и съюзническото партньорство, не подсигурява нищо на Украйна.

Сигурни сме, че Путин не го интересува коя да е територия: град или село, Крим или Донбас. Той се интересува от цялостното заличаване на Украйна и присъединението на земите на самостоятелна Украйна към Русия.

Той прави такива неща или принудително, или политически. Какво направи в Беларус - към този момент без жертви и кръв. Той изцяло управлява блока за сигурност и войските на Беларус. Атаката против Украйна от Беларус през първата нощ на пълномащабната инвазия е доказателство за това.

...И по този начин той стартира военна окупация. Той няма проект за Крим или Донбас. Това е просто изразителност. Неговият проект е да лиши Украйна от нейната самостоятелност, “ съобщи украинският президент.

Зеленски добави, че спирането на войната е " съществено предизвикателство за запазването на Украйна и нейното бъдеще ". Освен това това замразеният спор ще бъде проблем за цяла Европа, съобщи президентът.

Той означи, че Украйна има опит в замразяването на спора, изключително след окупацията на Крим и част от Донбас.

" Беше сходно на това, което в този момент се чува в някои медии и от някои водачи.Те споделят, че би трябвало пауза. Но към този момент сме минали през това. Паузата във войната не е пауза във войната, а пауза за Путин “, съобщи Зеленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР